Tuesday, July 7, 2009

Kenapa Begini???



Kelmarin aku ke melaka, melawat bandaraya bersejarah lagi, dah setahun aku tak ke melaka, last mase aku round2 ngan member yang leh katekan kerja gila sebab meronda tanpa henti selama 24jam, dari Johor, Kluang, Batu Pahat, Muar, Melaka dan serterusnya ke Kuala Lumpur. Itu cerita lama hehehe tak pe lah, abaikan kang di katakan aku nih macam astro cerita berulang. hahahahaha...

Nampaknya Melaka dah banyak berubah hehe macam2 ada, same macam manusia makin lame makin ada kemajuan dalam kehidupan, tak kira lah dari ape aspek sekali pun, yang penting ada kemajuaan dalam diri kita. Bila aku ingat dulu2 pnye cerita macam2 hal dan ujian, tak kirah lah ape pon.

Sehinggalah sekarang ni, aku masih lagi diberi ujian oleh Allah S.W.T, akan tetapi aku hadapi semua tu dengan tabah dan cekal, walaupon pada mulenyer kita ni kadang2 bodoh untuk membuat keputusan sehingga memudaratkan diri sendiri oleh kerana tak sanggup untuk menerima ujian dari Allah. Aku pon tak paham kenapa sesetengah manusia macam tu, kadang tak pikir ke pe kesalahan yang di buat, ni tuhan baru nak uji sikit dah macam2 hal, tu baru sikit, belum lagi tuhan turunkan bala padanya.emm..

Satu lagi hal, dengan orang melayu ni tak habis2 dengan sifat dengki mendengki antara satu sama lain, kita melayu same melayu pon nak gaduh ke???tak paham lah aku, nak2 kedai makan. Ada la 1 kedai makan kat JB ni yang ley kate top suatu ketika dulu, tapi kini dah tak seindah dulu. Dah banyak kali jugak aku nak makan kat situ sik tutup j, teringin lah katekan..sebab sedap katenyer kat situ, so banyak kali jugak lalu kat situ, tapi asik tutup j, naik fedup kadang.

Last2 mase tu dapat jugak makan kat situ, emm ternyata boley tahan lah masakan dia, tapi tempat tu da macam kelihatan angker hihihihi (seram). Tanye lah pakcik kat situ nape lame tutup, so pakcik tu cakap mane ada tutup.hahahah lantas meremang bulu rome aku time tu...hahah pe lagi konsep menakutkan org lah.hehehe walaupon perkara ni dah biase tetapi sampi bile perkara macam nih nak berhenti.

Walaupun kite ley cakap malaysia ni negara maju. tetapi kenapa masih ada seglntir org yang berbuat demikian???tak paham2. adakah perkara ni berlaku di golongan jurugambar2????? aku harap tak ada lah ye..tapi, aku ada perasaan dengan seorang jurugambar nih, ego dan sombong terlalu tinggi.

Sehinggakan kite orang ni tak pernah pon mengenal or berborak sebelum nih, tetiba 1 hari ni bile berjumpe muke nak sombong, tau lah kite nih baru, tapi ape salah kiteorang nih??? owh mungkin dia otai dalam dunia kot.hehehehe and 2nd time jumpe pon masih begitu, kiteorang tegur pon macam tu jugak. Tapi tak tahu lah kalau2 aku nih sombong jugak.hehehehe tak kenal tak tahu beb.hehehehe tapi kalau aku nih sombong and ada menyakitkan hati sesape, aku mintak maaf la ea, kadang2 tu tak sengaja or tak perasaan..hehe macam panjang j aku cerita kali nih.hehehe nukan ada org nak baca pon kan.hehe tak pe lah..sabo....separuh dari iman..






FOZAN NS
017-777 5409
ym: fozanarts
email: fozanarts@yahoo.com

4 comments:

  1. giler ko poza,,,cerita bukan main panjang lebor....
    aper yang penting,,
    ader passportt ker????

    ReplyDelete
  2. heheheh ko memng kureng asam lah....

    ReplyDelete
  3. laaaa
    apsal g mlke xbg tau aku,,,
    aku bja mlke skrg nie,,,
    tp mggu lpas aku xderpsal g indon,,,
    aku g mnentang selseme khinzir
    hahah

    ReplyDelete
  4. manusie mmg tak leps dr melakukn dose dn slh,kte xsmpai 1saat ly brubh tp brubh ke arh kebaikn...amin...

    ReplyDelete