Tuesday, March 29, 2011

Dr Shiqin & Shafiq




Akhirnye dapat jugak post entry nih, disebabkan terlalu busy, so agak slow jugak la kan saya upload gambau2 atau apa2 berita lah kat blog nih, tapi kalau nak cepat memang lah kene ke Facebook saya yep.

Disebab-kan entry sebelom nih saya da best layan slide show, so kali ni pon kasi up 1 lah lagi ye tak, sambil feel2 sikit lah ngan lagu yang saya selitkan nih, tetibe rasa macam best pulakan layan slide show nih, ada feel skt kan, asek2 kalau singgah kat blog saya dok tengok gambar yang pegun je kan, walaupon tak de sape nak komen.

Tetap juga saya nak share kat korang sume, harap korang enjoy la kan. Ok pada Shiqin n Shafiq selamat pengantin baru saya ucapkan. So terima lah serba sedikit buah tagan dari saya.



Fozan Ns
Artisme Republic
019 777 5453
fozan_artisme@yahoo.com

Tuesday, March 22, 2011

Entry Khas

Pabila terlebey masa kat umah, hah gatal pulak nak cari bende yang ley buat kan...so godeh..punya godeh, tetibe datang idea mau bikin 1 slide show khas untuk suria n zul yg saya buat ni secara tak sengaja pon ye jugak, tapi da lama2 tu...seronok la pulak la kan, tapi masih ada lagi kelemahan la, sebab saya bukanyer arif dengan video2 nih kan.

Tapi terasa jugak ingin belajar tentang video nih sebab rase macam seronok pulak, asik ngadap gamba je kan..sesekali layan jugak. betol tak..ok so ni memng fresh yang saya buat, walauapa pon maaf la mungkin ada yang tertanya2, kenape bunyi tak jelas, sebab nyer saya memang nak naikan mood kelasik tu sendiri, so saya pon cari lah lagu yang berkualiti piring hitam so sah2 la kualiti dia kurang jelas rite, tentang video pulak, maaf la sebab resolusinya tak HD kan, saya budak baru belajar, tak pe Insya Allah nanti lain kali sya akan perbaiki kekurangan saya, so setakat ni ni je la yang mampu saya buat dan share pada anda sume...so apa kata anda???






Fozan Ns
Artisme Republic
019 777 5453
fozan_artisme@yahoo.com

Merajinkan diri


Semakin hari semakin nak merajin kan diri untuk berblog, lama-lama best juga ea, update blog ni, hrummmm nape lah saya tak buat sebelum ni ek, hehe..

Walaupun blog saya ni hanya di isi dengan karya2 dan foto2 dari saya sahaja, tapi tu lah yang saya lakukan, saya hanya ingin berkongsi dengan anda semua dengan foto2 yg saya amek. Kalau nak di bandingkan dengan blog2 yang lain macam2 ada, rase seronok pula baca, tapi saya masih baru belajar saya belum pandai lagi nak berceloteh dan mengeluarkan kata2 azimat yg dapat memukau anda semua. Biasalah baru belajar, mana ada orang baru belajar terus pandai ye tak, tak pe pelan2 kayuh.kan..

Hari demi hari sikit demi sedikit saya belajar tentang blog ni, kadang tuh dari jam 11pagi sampai la ke subuh hari, punye lah seronok kan, dari Malaysia hingga lah ke luar negara, dari foto wedding hingga lah gossip artis, dari politik negara kita sampai la keluar negara, sampai ke isu semasa, sume ada lengkap. Alangkah bahagia seandainyer saya dapat sebijik Tablet Pc yang sekarang memang tengah musim la kan. Rasa-rasa kalau dapat tuh fuhhh memang best lah, tapi 1 je kene lah makin rajin. Agak2 kalau malas tuh bikin je 1 akaun Tumblr hah lagi senang, cepat segera dan mudah.

Dah 2 entry kat bawah ni saya upload majlis perkahwinan Miza n Fauzi, so ini lah penutup untuk entry diorang, so untuk next entry kene tunggu lah, bape lama kena tunggu tuh, hah tunggu je lah. Bercerita tentang pasangan nih memang best diorang sempoi n sporting. Tapi time shoot outdoor nih teringat aku ngan 1 uncle nih, tak abis2 dok soh affiq bikin outdoor kat sana lah, sini lah, situ lah..hahaha tah2 dia dulu photographer jugak kot.hehe mana tau kan.hehe..tapi dia suda serupa itu tuan director juga lah...serupa ahmad nispu....hahaha..ok lah...pada korang yang ada sebarang pertanyaan tentang wedding photo atau berminat nak amek kiteorang sebagai weedding photographer anda jangan malu jangan segan sila lah call/email/inbox fb/sms/bbm/web cam/skype or ym ajer lah saya, hah tu je lah laluan pertanyaan yang saya sediakan untuk anda, Inya Allah saya akan membalasnya dengan cepat kalau tak de sebarang masalah yang menjadi penghalang....




Fozan Ns
Artisme Republic
019 777 5453
fozan_artisme@yahoo.com

Monday, March 21, 2011

Haminani & Saiful





Fozan Ns
Artisme Republic
019 777 5453
fozan_artisme@yahoo.com

Miza & Fauzi (Sanding)


Ok, untuk entry kali ni saya kasi up pic miza time sanding pula. :-)




Fozan Ns
Artisme Republic
019-777 5453
fozan_artisme@yahoo.com

Sunday, March 20, 2011

Miza & Fauzi (Nikah)

Ok, lama sudah rasenye tak up pic wedding kan...hehe so kali ni saya pic Miza n Fauzi yang majlis nya berlangsung kat Batu Pahat, ok...tapi entry kali ni saya up majlis nikah, untuk majlis seterusnya..haaa kene tunggu lah...esok...ya...esok..hehe...




Fozan Ns
Artisme Republic
019-777 5453
fozan_artisme@yahoo.com

Thursday, March 17, 2011

Kembali ber-blog


Lama sudah saya tak menulis blog, jangan-kan kata nak menulis blog, nak up gambar pon hampeh...semput asek ter-tangguh dan sengaja tangguh, errr...sebab saya tak tahu tips n trick lagi kot, tapi kali ni saya rasa saya dah tau bagaimana nak ber-blog dengan lebih kerap, hehe ni sume akibat banyak faktor.

Antara faktor2-nya sebelum ni yang bikin penghalang ber-blog nih adalah talian internet yang sangat2 lah lambat dan lemau, ok walaupon saya tengok kat rakan2 facebook saya ramai yang mengeluh ketika nih di sebabkan Tsunami yang melanda Jepun, mengakibatkan talian internet menjadi slow, tapi saya punye ok pulak, pelik, tapi walauapa pun saya nak terima kasih jugak kat P1 neh, huh kerana depa lah..segalanya berubah, sebab apa? sebab meraka punye talian internet laju, laju sangat, tak main-main....hehe kata depa punya iklan kan..hehe..tapi memang betol lah, kalau nak di banding-kan dengan cap %$# sebelum ni yang saya pakai, emm memang agak lambat sikit lah..sikit je lah..tak banyak tapi pon saya berterima kasih jugak kat diorang, sebab banyak membantu saya sebelum nih menggunakan internet. Tak pe, lain kawasan lain talian yang powernyer...hehe

Selain faktor internet ni yang saya persalahkan, faktor ke dua saya yang agak menghalang ialah jarak, hah jarak?? kenapa? sebab dulu saya duk ulang alik hang tau dak.....err...saya ulang alik dari Kluang ke JB, hah ya saya sering berulang alik dari Kluang ke JB, tapi sekarang tidak lagi sebab saya dah berpindah ke JB, ni sume kerana family saya telah berpindah ke Gemas Negeri Sembilan, huyooo jauh....ye memang jauh..errr...(mata ke atas tangan kat bahu) haha bagi sape yang ada rancangan astro warna tau la...haha atau kaki raja lawak.hehe..

Yelakan saya rasa kalau anda sume mengalami situasi yang sama emmm tak tau la, saya rasa pon sama jugak kot macam saya..haha tak pe lah..tapi sekarang ni saya akan try dan cuba sedaya upaya saya menjadikan blog nih salah satu aktiviti harian saya,tu pon kalau ada bahan kat otak ni nak menulis atau meng-upload gamba kan...kalau idak, teman pon tak ley cakap apa yop...hehe..

So sekarang nih saya nak up juga gamba2 yang belum sempat saya up khas untuk kaki-blog, tak kira lah gamba ape pon kan, dari yang lama (sebab da lama tak update) sampai yang baru, dan saya juga cuba untuk belajar menulis blog dari korang2 yang kaki blog. kadang naik hairan jugak mana la korang dapat idea nak menulis blog ne ek..errr......hairan....ok gamba yang kat bawah ni pulak, memang dah lama da peram, haha memang sengaja(padahal malas dan tak sempat) hehe..so dia keluar kembali, hehe menanti anda.

Saya pon dah lama tak ber-photoshoot model dok peram idea lama da nih, hehe tapi pada korang yang ada aktiviti nak photoshoot yang sudi nak ajak saya insya allah saya tak tolak, hehe..tapi walau ape pon hang kena la roger awal2 kan..kalau tak mana la nak susun jadual nanti. Ok, berjumpa kita pada tajuk yang lain. terima kasih.





Fozan Ns
Artisme Republic
019-777 5453
fozan_artisme@yahoo.com